BOHO TRAVEL
Åben menu
  • Forside
  • Destinationer
    • Afrika
      • Tanzania
    • Asien
      • Indonesien
    • Europa
      • Danmark
      • Irland
      • Italien
      • Spanien
      • Sverige
      • Frankrig
      • Tyskland
    • Nordamerika
      • USA
  • Rejsetips
    • Is
    • Overnatning
    • Spisesteder
    • Street Art
    • Udstyr
  • Rejsetype
    • Glamping
    • Outdoor
    • Road Trip
    • Safari
    • Yoga
  • Støt rejsebloggen
  • Samarbejde
    • Samarbejde
    • Kontakt
  • Om mig
    • Min historie
    • Mit seneste aftryk
    • Mit verdenskort
    • Mine rejseplaner
    • Postkort
    • Publicerede artikler
    • Rejsetanker
    • Medieomtale
    • Kontakt
  • Isguide: 10 sunde, smukke og skøre isbutikker i New York
Nordamerika USA Is

Isguide: 10 sunde, smukke og skøre isbutikker i New York

  • Brooklyn
  • Isguide
  • Manhattan
  • New York
  • Williamsburg

New York er en lækkerbisken af oplevelser - også når det kommer til is. Her finder du masser af økologisk og vegansk is, lilla softice og politisk korrekt regnbuefarvet krymmel.

Normalt deler jeg tips til ismejerier, isbutikker og isbarer med dig, som jeg har testet og nøjsomt udvalgt. Denne gang får du dog lov til at komme med helt fra starten og kan smugkigge på tilblivelsen af en guide.

Sådan finder jeg den bedste is i New York 

Jeg læser mange udenlandske medier online og abbonerer blandt andet på NY Times. 

Instagram er dog min primære kilde til inspiration og nyheder inden for is. Det er et taknemmeligt medie, da billeder ofte afslører, om de frosne kalorier overhovedet er værd at overveje. 

Derefter bruger jeg funktionen med at gemme opslag, som jeg kategoriserer i mapper. I øjeblikket har jeg har intet mindre end 21 mapper. Fra Tokyo til Melbourne.

En af mine mapper med inspiration hedder New York Is. Herunder får du derfor min personlige liste over 10 steder i New York, som jeg gerne vil prøve, næste gang jeg selv kommer til byen. Ind til da kan du låne listen og lade dig inspirere.

Skriv endelig en kommentar under blogindlægget, hvis du kommer forbi. 

Psst! Jeg har også tilføjet en stribe tips til is, der er all sugared up i indhold og farver. Dem finder du nederst. 
 

1: Republic of Booza 

Jeg har endnu tilgode at smage is fra Mellemøsten, der er kendt for sin elastiske tekstur, der ligner blød karamel. Men måske når jeg til New York før en tur til Jordan eller Yemen? 

Teknikken hedder booza på arabisk og har derfor også lagt navn til den nye isbod i Williamsburg, der åbnede sommeren 2018. Williamsburg er i det hele taget et af mine yndlingsområder i NYC på grund af de stille, men funky gader.

En god og cremet gelato er jo min evige favorit. Men booza indholder hverken fløde eller æg. Den består derimod af mælk og saften fra rødderne i en orkidé. Sammen med en særlig fryseteknik, hvor isen bliver strukket, hevet og drejet i, opnår man den unikke konsistens og efter sigende meget intense smag. 

Isbutikken er den første af sin slags i New York og byder på utraditionelle varianter som sort valnød og safran med peberkorn, men også klassiske bestsellere som chokolade og jordbær. På toppen kan du få drys med pistachenødder - så bliver det ikke meget mere arabisk, vel? 

republicofbooza.com

 

2: ICE & VICE 


ICE & VICE kalder sig selv for et eksperimenterende ismejeri. Hvis det ikke er nok til at vække din opmærksomhed, vil synet af lyserøde vafler måske gøre det?

Du skal ikke vente at finde vaniljeis i ismontren her ved Times Square og Lower East Side, fordi ismagerne bag gerne vil skubbe til grænserne for, hvad en frossen dessert kan være. 

Jeg kan ikke finde ud af, om det skæve sortiment er et stort stunt for at lokke kræsne isfolk og instagrammere til, eller om der vitterlig er kvalitet i deres flødeis, sorbet og frozen yoghurt. Ikke desto mindre har de vundet en pris for bedste dessert, og deres is af gedemælk, solbær og boghvedekrymmel lyder alligevel så specielt, at den må testes, ikke? 

iceandvice.com 

 

3: Big Gay Ice Cream

Bare navnet gør dig nysgerrig, ikke? 

Jeg skal også være ærlig og sige, at jeg hørte om navnet før, jeg opdagede deres is. Ikke desto mindre er dette brand kåret som en af de bedste is i USA af magasinet Dessert Professional i 2012. USA Today har endda siden kategoriseret Big Gay Ice Cream blandt de fem bedste ismejerier i verden. 

Denne information burde i sig selv være argument nok til at gå en tur forbi East eller West Village og bestille en af Bryan Petroff and Douglas Quints populære softice eller regnbuefarvede issandwich. Alligevel kommer de på min liste af en helt anden årsag. De donerer nemlig en del af deres overskud til at hjælpe unge og hjemløse LBGTQ's til at komme væk fra gaden. 

biggayicecream.com 

 

4: Van Leeuwen Artisan Ice Cream 

 

Det pastelfarvede univers hos Van Leeuwen Ice Cream er så fint, at det bringer minder til 1950'ernes skala. Firmaet startede da også ud med en retro isbil i 2008 for at bringe nostalgi og tradition tilbage til gaderne i New York.  

Der er noget rent og gammeldags over brandet, der bringer tankerne hen på en fusion af Hjem-IS og Hansens Is i Danmark. Is, der er mere enkel og fed på fløde end den cremede konsistens, jeg sværger til i en italiensk gelato. 

Alligevel skal den håndrørte is på listen. Og så vil jeg teste deres veganske variant med hjemmelavet cashewmælk. Is af kokosmælk har jeg prøvet flere gange i Los Angeles og på Bali, og det bliver aldrig et hit efter min smag, selvom jeg elsker kokos i alverdens former. Spørgsmålet er blot, om varianten skal være med spirulina eller pink lemonade? For selvom de sværger til nostalgi, er noterne langt fra gammeldags. Isbilen har da også senest været med på den trendy festival Coachella. 

Kæden har 12 butikker på Manhattan og i Brooklyn og Williamsburg plus en isbil, der ruller til forskellige bydele fra dag til dag. På Twitter kan du altid finde dagens lokation ved at besøge deres profil @VLAIC  

vanleeuwenicecream.com

 

5: Stuffed Ice Cream NYC 

Denne isbutik i East Village har jeg haft et øje til længe på Instagram på grund af farverne, størrelserne og kombinationerne. 

Deres signatur er donuts med is. Ja, som om donuts ikke er søde nok i sig selv? Men typisk amerikanerne at gå all in på at opnå et sugar rush. 

Selv beskriver de deres opfindelse sådan her: 

"Stuffed Ice Cream is bringing a new twist to ice cream sandwiches by combining everyone's guilty pleasure of donuts and ice cream!"

Jeg drømmer om at købe deres regnbueis. Og nej, det er ikke et replica fra barndommens literis, vi er ude i. Her taler vi om en isvaffel med 21 kugler med varianter som lilla lavendel og sort sesam. Lad os bare kalde det basis for en grundig anmeldelse. Prisen er 50 dollars for 21 kugler. 

stuffedicecreamnyc.com  

 

6: Il Laboratorio del gelato 

Il Laboratorio del gelato er en fusion af et åbent laboratorium og en isbutik. Det er forskning og nørderi lige efter mine smagsløg. 

Jon Snyder havde denne ambition, da åbnede sit islaboratorium: 

"To bring to the world's finest city the world's finest ice cream."

Stedets hvide, kolde og transparente lokaler står i stærk kontrast til de farvede isvarianter. De har efterhånden udviklet 300 forskellige slags is, der bliver fremstillet med hænderne og kun i små oplag ad gangen. Ingefæris, avocadois og figenis er nogle af dem, der frister. 

Der findes en butik i både Greenwich Village og Lower East Side på Manhattan. 

Psst! Hvis du eller din rejsekammerat skal fejre fødselsdag i New York, kunne du overveje at købe en af deres islagkager herfra. Priser fra 39 til 89 dollars. 

laboratoriodelgelato.com  

 

7: Matcha n' More  


Du har sikkert hørt om Cha Cha Matcha, hvor supermodeller og skuespillere tager hen for at drikke deres matcha te og spise deres frosne kalorier. Dette sted er dog ved at blive overgået af Matcha n' More, hvor du kan få en softice med 24K guld på toppen til ni dollars. 

Matcha skulle efter sigende give smuk og sund hud på grund af de mange antioxidanter, og new yorkerne har derfor naturligt været besatte af den grønne, japanske og eksklusive pulverte længe. Selv har jeg endnu ikke været synderligt begejstret for de varme udgaver, jeg har smagt derovre. Jeg er dog overbevist om, at jeg ændrer mening, når den bliver serveret som softice! 

Matcha n' More importerer sin matcha direkte fra Japan og sælger også matcha lemonade i et utal af varianter. Pink Coconut Matcha lyder da ret lækkert, ikke?

Matcha n' More ligger i Little Italy, hvor du også finder en masse street art. Tjek eventuelt The L.I.S.A. Project (The Little Italy Street Art Project), hvor du kan få et overblik over aktuelle vægmalerier og guidede ture. 

matchanmore.com

 

8: Soft Swerve 


Tine fra @aworldtoexplore har lige sendt mig et billede af en lilla softice , som hun købte i Filippinerne. Den var fremstillet af den lokale rodfrugt Ube. Købt for blot to kroner i 7-Eleven. Nu er det også muligt at smage den lilla is hos Soft Swerve i New York - dog til en lidt anden pris.

Du kan vælge mellem vaniljeis og kombinationerne af ube og macapuno (kokosfamilien) eller matcha og sort sesam.

Normalt sværger jeg til at købe min is i bæger for at opnå den rene issmag. Men når muligheden for en sort chokoladevaffel eller en rød kanelvaffel byder sig, rækker jeg gerne en glad hånd i vejret. 

softswervenyc.com 

 

9: Morgenstern’s Finest Ice Cream  

 

Det forpligter, når man skriver ”Finest Ice Cream" i sit navn. Men Nicholas Morgenstern er også en ambitiøs herre. Hans mission er at udvikle fremtidens is. Intet mindre. 

Ismanden har udviklet 88 forskellige smagsvarianter - herunder særligheder som Edible Schoolyard og Black Ass Licorice. Men antallet stiger naturligvis også hurtigt, når du ikke kun har én, men fem forskellige slags vanilje og chokolade. Det er nørderi på højt niveau.

Nørd er præcis, hvad han er. Nicholas har udtalt, at han elsker den molekulære produktion i fremstillingen af is: 

"Why ice cream, you ask? Because I’ve always gravitated toward things that are emulsified, and ice cream is the ultimate emulsification: It’s sugar molecules and fat molecules suspended in frozen water, surrounded by air” 
Kilde: Nymag.com


Butikken er netop flyttet til den sydlige del af Manhattan mellem SoHo og West Village. 

morgensternsnyc.com

 
Læs også: Brunch på en lyserød bloggerdarling i New York


10: Blue Marple Ice Cream

Bæredygtig is? Ja tak! 

Blue Marple Ice Cream er New Yorks eneste isfabrik, der er certificeret som økologisk. De producerer isbægre til detailhandlen, men sælger også fra deres isbutik i Brooklyn. 

Der er noget vidunderlig simpelt over deres koncept. Her skal du ikke forvente kreative opsætninger eller enhjørningestøv, men enkel og naturlig is. Intet andet. 

"We say “Yes, please!” to nature, integrity and honest indulgence, and “No, thank you!” to hormones, antibiotics, harmful pesticides and artificial additives."

Min begejstring stopper ikke her. De to ejere har også skabt non-profit organisationen Blue Marple Dreams. Det har blandt andet ført til at en gruppe kvinder i Rwanda har etableret byens første isbutik. Sådan et initiativ er bestemt mine ispenge værd. 

bluemarpleicecream.com 

 

 

+ 6 bonussteder for børnenes og Instagrams skyld 

 

Sprinkles Land 

Foto: Eating With Blim

Klar til sukkerchok? Ligger ikke langt fra Brooklyn Bridge og måske oplagt som pitstop før eller efter en gåtur over Hudson River. 

 

New Territories NY 

Foto: Pretty Desserting

Kåret som en af de bedste milkshakes i USA af Travel+Leisure. Alligevel er det nok udsigten til spiselige enhjørninger, der vil få dine yngste rejsefæller til at klappe i hænderne. Isen er fra Van Leeuwen.  

 

Dominique Ansel Kitchen  

Foto: Vivian Boen

Elsker deres slogan: "Time is an ingredient". Dominique Ansel Kitchen i West Village er et hybrid bageri, der også sælger is. 70% af kagerne bliver bagt, når du bestiller dem. 



Milk Bar

Foto: Pretty Desserting

Is til morgenmad? Hvorfor ikke? Christina Tosi er kvinden bag softice med morgenknas. Hun er kåret som en af de mest yngre indflydelsesrige kvinder af Forbes Magazine. Milk Bar findes flere steder i NYC.



Taiyaki NYC

Foto: Pretty Desserting

Mærkeligt? Ja! Nok til friste? Ja! Som en isanmelder skrev: "Get Soft Serve In Fish-Shaped Pancake Cones Because Sure, Why Not?”. Taiyaki ligger i både Brooklyn og Chinatown.



Dessert Kitchen NYC

Foto: Louie The Foodie

Når ord er overflødige...



Ekstra tip! 

Squish Marshmallows 

Foto: Squishmarsh

Okay, det er ikke en is, men det ligner! Squish Marshmallows i East Village fremstiller håndlavede skumfiduser af naturlige ingredienser. Flere er glutenfri og laktosefri. Sikker på de fleste vil smile, når de får sådan en i hånden.




Del blogindlæg
9. oktober 2018
< Tilbage til oversigt

Modtag mit nyhedsbrev

Hej!

Mit navn er Marlene Brix. Jeg er kvinden bag tastaturet på rejsebloggen. LÆS MERE

Følg mig

Følg mine spor ude i verden og få inspiration til at sætte dine egne.

Modtag mit nyhedsbrev

Instagram

  • Skal vi tale samarbejde?
  • +45 2021 3574
  • Følg mig her
 Cookiepolitik: Læs mere